PRZYSTAWKI I LEKKIE PRZEKĄSKI
- PÓŁMISEK WĘDLIN DOMOWYCH (Z DOMOWEJ GARMAŻERII I WĘDZARNI)
- TATAR Z WOŁOWINY
- TATAR Z ŁOSOSIA
- DESKA SERÓW DOMOWYCH
- MELON Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ
- CARPACCIO
- AWOKADO I POMARAŃCZA Z CZARNYMI OLIWKAMI
- AWOKADO FASZEROWANE TUŃCZYKIEM
- AWOKADO NADZIEWANE KREWETKAMI
- MOZERELLA Z POMIDORAMI
- POMIDORY FASZEROWANE
- POMIDORY Z NADZIENIEM KUKURYDZIANYM
- RULONY SZYNKI Z SOSEM AWOKADO
- SZYNKA Z SOSEM CUMBERLAND
- ŁOSOŚ W ŁÓDECZCE Z OGÓRKA
- JAJKA FASZEROWANE SZYNKĄ I CHRZANEM
- JAJKA W GALARECIE Z KAWIOREM
- SALAMI Z RZODKIEWKĄ
- FILET INDYKA W POMARAŃCZACH
- SZYNKA Z KREMEM CHRZANOWYM
- ŁOSOŚ W ŁÓDECZCE Z OGÓRKA
- ŁOSOŚ PO KRÓLEWSKU
- SAŁATKA Z TUŃCZYKA
- DORSZ Z MIGDAŁAMI
- SZCZUPAK W CZERWONYM WINIE
- SAŁATKA Z TUŃCZYKA
- SANDACZ W SOSIE JABŁKOWYM
- ŁOSOŚ PO KRÓLEWSKU
- ŚLEDŹ PO KASZUBSKU
- ŚLEDŹ W ŚMIETANIE
- ŚLEDZIE ŚWIEŻE MARYNOWANE
- ŚLEDZIE PO KRÓLEWSKU
- ŚLEDZIE WIOSENNE
- ŚLEDZIE W PIKANTNYM SOSIE CHRZANOWYM
- ŚLEDZIE PO CYGAŃSKU
ZUPY
- ROSÓŁ Z KURY Z MAKARONEM
- FLAKI WOŁOWE
- GULASZOWA
- BARSZCZ UKRAIŃSKI
- ZUPA-KREM Z BROKUŁÓW
- BOEUF STROGONOW
- ŻUREK W CHLEBIE
- BARSZCZ CZERWONY Z: PASZTECIKIEM, CZEBURAKIEM, USZKA,KROKIET (DO WYBORU)
DANIA GŁÓWNE
DANIA Z DROBIU:
1. UDKA Z CURRY
2. UDKA FASZEROWANE ( MIĘSEM MIELONYM LUB GRZYBAMI)
3. KURCZAK W KARMELU
4. KURCZAK Z GRZYBAMI
5. KURCZAK Z CYTRYNĄ
6.KURCZAK W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM
7. PIERŚ KURCZAKA Z GRILLA
8. PIERŚ Z KURCZAKA ZAPIEKANA W KREMIE SEROWYM
9. PIERŚ Z KURCZAKA Z CYTRYNĄ
10. PIERŚ Z KACZKI W SOSIE POMARAŃCZOWYM
11. PIERŚ Z KURCZAKA W SEZAMIE,ORCZECHAMI LUB WIÓRKACH KOKOSOWYCH
12. FILET Z KURCZAKA Z SOSEM SEROWYM I BROKÓŁEM
13. ROLADA Z INDYKA I PIECZARKAMI
14. PIECZEŃ INDYCZA FASZEROWANA BOCZKIEM
15. PIECZEŃ Z PIERSI INDYCZEJ FASZEROWANA SZPINAKIEM ORAZ JAJKIEM
16. ROLADA Z PIERSI INDYCZEJ FASZEROWANA PIECZARKAMI I ŻÓŁTYM SEREM
17. KOTLET DE VOLLAI Z ŻÓŁTYM SEREM W SEZAMIE
18. KOTLET DE VOLLAI Z ŻÓŁTYM SEREM I PIECZARKAMI
19. KOTLET Z PIERSI KURCZAKA Z ŻÓŁTYM SEREM ORAZ SZYNKĄ
20. KOTLET Z PIERSI KURCZAKA Z BOCZKIEM
22. KOTLET Z PIERSI KURCZAKA FASZEROWANY SZPINAKIEM
23. KOTLET Z PIERSI KURCZAKA Z ŻÓŁTYM SEREM W CHRUPIĄCYM CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM I SEZAMEM
24. SZASZŁYKI GYROSOWE Z BOCZKIEM I CEBULKĄ
25. PIECZONE PAŁKI Z ROZMARYNEM
DANIA Z WIEPRZOWINY:
- WIEŻYCZKI (SCHAB,MIĘSO MIELONE,DUSZONA PIECZARKA,ŚMIETANA TWORZĄCA BAZĘ)
2. KOTLET SCHABOWY W TRADYCYJNEJ PANIERCE LUB ORZECHOWEJ
3. KOTLET FASZEROWANY PIECZARKAMI
4. KOTLET PO ZBÓJNICKU(KOTLET SCHABOWY,DUSZONE PIECZARKI Z CEBULKĄ PRZYKRYTY ŻÓŁTYM SEREM)
5. KOTLET HAWANA(KOTLET SCHABOWY,ANANAS PRZYKRYTY ŻÓŁTYM SEREM)
6. SCHAB W KREMIE GRZYBOWYM
7. SCHAB WIEPRZOWY W CZERWONYM WINIE
8. SCHAB SZPIKOWANY PISTACJAMI W PŁASZCZYKU Z BOCZKU
9. GRILLOWANY SCHAB W SOSIE BARBECUE
10. STEKI W SOSIE PIEPRZOWYM
11. STEKI Z CEBULKĄ I MASŁEM
12. ŻEBERKA DUSZONE W PIWIE
13. ŻEBERKA W WARZYWACH
14. ŻEBERKA W KAPUŚCIE
15. ŻEBERKA W SOSIE BARBECUE
16.PIECZEŃ WIEPRZOWA W SOSIE WŁASNYM
17. KARKÓWKA PIECZONA W MARYNACIE
18.ROLADA WIEPRZOWA W KREMIE BOROWIKOWYM
19. POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W KREMIE BOROWIKOWYM
20. GOLONKA Z DUSZONĄ KAPUSTĄ
DANIA Z WOŁOWINY:
- WOŁOWINA W PIWIE
2. POLĘDWICA WOŁOWA WELLINGTON
3. ANTRYKOT PO PARYSKU
4. ZRAZY WOŁOWE
|5. ZRAZY WOŁOWE ZAWIJANE Z MIĘSEM I WARZYWAMI
6. CIĘLĘCINA W POTRAWCE
7. ESKALOPKI CIĘLĘCĘ ZAPIEKANE
8.MEDALIONY CIĘLĘCE Z BORÓWKAMI
9. SZNYCLE CIĘLĘCE
10. BEFSZTYKI WOŁOWE
11. ESKALOPKI WOŁOWE
12. BOGRACZ WOŁOWY
13. PIECZEŃ CIELĘCA PO STAROPOLSKU
14. PIECZEŃ CIELĘCA W KREMIE BOROWIKOWYM
15. ROLADA WOŁOWA W SOSIE WŁASNYM
DANIA Z RYB:
- FILET Z DORSZA Z MIGDAŁAMI
2. PIECZONY PSTRĄG Z MIGDAŁAMI
3. SMAŻONY ŁOSOŚ NA SAŁACIE Z RUKOLI
4. GRILLOWANY FILET Z ŁOSOSIA I WARZYWAMI
DANIA REGIONALNE:
- KISZKA ZIEMNIACZANA
2. KARTACZE
3. CZENAKI
4. SOCZEWIAKI
5. BABKA ZIEMNIACZANA
STÓŁ RYBNY
- RYBA PO PODHALAŃSKU
- PSTRĄG Z PIECA Z MASEŁKIEM CZOSNKOWYM
- ŚLEDZ POD PIERZYNKĄ
- JESIOTR WĘDZONY
- WĘGORZ WĘDZONY
- PSTRĄG WĘDZONY
- ŁOSOŚ WĘDZONY
- SIELAWA WĘDZONA
- SUM WĘDZONY
- PSTRĄG PIECZONY Z MASEŁKIEM CZOSNKOWYM
- RYBA W ZALEWIE SŁODKO-KWAŚNEJ
- ROLADA Z ŁOSOSIA Z SZPINAKIEM
WIEJSKI STÓŁ
- SZYNKA WIEJSKA NATURALNIE WĘDZONA
- BALERON WIEJSKI NATURALNIE WĘDZONY
- KIEŁBASKA DOMOWA Z WŁASNEJ GARMAŻERII I WĘDZARNI
- KIEŁBASA CIENKA WIEJSKA
- BOCZEK WIEJSKI
- PATERA WĘDLIN WIEJSKICH
- PATERA SERÓW DOMOWYCH
- SMALEC DOMOWY
- KARTACZE
- SOCZEWIAKI
- KISZKA ZIEMNIACZANA
- OGÓRKI KISZONE
- OGÓRKI MAŁOSOLNE
- CHLEB WIEJSKI WŁASNEGO WYPIEKU
- DEKORACJA Z WARZYW I OWOCÓW
DO DYSPOZYCJI: BECZKA NA BIMBER, KARAFKI NA ALKOHOL
FONTANNA CZEKOLADOWA
BANANY | ANANASY | WINOGRONA | TRUSKAWKI | KIWI | MELONY | POMARAŃCZE
MANDARYNKI | RURKI SUCHE | WAFELKI ŚMIETANKOWE | PIANKI MARSHMALLOW
SMAKI FONTANN:
LIMONKOWA | TRUSKAWKOWA | POMARAŃCZOWA | MLECZNA | GORZKA
CAPPUCCINO | KARMELOWA | DESEROWA
SAŁATKI
3 RODZAJE SAŁATEK DO WYBORU
Z SOSEM LEKKIM:
- SAŁATKA GRECKA Z SEREM FETA I OLIWKAMI
- SAŁATKA LETNIA (KALAFIOR, POMIDOR, OGÓREK, PAPRYKA, KUKURYDZA)
- SAŁATKA Z TUŃCZYKA (OGÓREK, POMIDOR, KUKURYDZA, JAJKO, TUŃCZYK, MAKARON)
- SAŁATKA WIOSENNA (SAŁATA, OGÓREK, POMIDOR, PAPRYKA KOLOROWA, CEBULA CZERWONA, SZCZYPIOREK)
- SAŁATKA Z KURCZAKIEM GRILLOWANYM (FILET, ANANAS, KAPUSTA PEKIŃSKA, PAPRYKA, POR, KUKURYDZA, RYŻ)
- SAŁATKA WIEJSKA (ZIEMNIAK, OGÓREK KISZONY, PAPRYKA, POMIDOR, CEBULA)
Z SOSEM MAJONEZOWYM:
- SAŁATKA JARZYNOWO-TRADYCYJNA
- SAŁATKA LITEWSKA (SELER MARYNOWANY, ANANAS, KUKURYDZA, PERŚ Z KURCZAKA, JAJKO)
- SAŁATKA BROKUŁOWA (BROKUŁ, JAJKO, SER FETA LUB POMIDOR, SŁONECZNIK PRAŻONY, SOS CZOSNKOWY-JOGURTOWY)
- SAŁATKA ,,GYROS” (KAPUSTA PEKIŃSKA, PIERŚ GRILLOWANA, KORNISZON, CEBULA, SOS MAJONEZOWY)
- SAŁATKA MEKSYKAŃSKA (SZYNKA, ŻÓŁTY SER, POMIDOR, OGÓREK, KUKURYDZA, FASOLA CZERWONA)
SAŁATKI ZIELONE:
- SAŁATKA Z TUŃCZYKA
2. SAŁATKA Z FASOLĄ I TUŃCZYKIEM
3. SAŁATKA Z KURCZAKIEM
4. MIX SAŁAT Z GRZANKAMI
5. SAŁATKA Z ŁOSOSIA I POMARAŃCZĄ
6. SAŁATKA SZPINAKOWA
SURÓWKI
1. Z BIAŁEJ KAPUSTY
2. Z KAPUSTY CZERWONEJ
3. CZOLESŁAW
4. Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ(SOS WINEGRET)
5. Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ (MEKSYKAŃSKA)
6. MARCHEWKA
7. MARCHEWKA DUSZONA Z GROSZKIEM
8. MIZERIA
9. OGÓRKI MAŁOSOLNE
10. OGÓRKI KISZONE
11. POMIDORY Z CEBULKĄ
CIASTA WŁASNEGO WYPIEKU
- SERNIK
- CIASTO NAPOLEOŃSKIE
- PANI WALEWSKA
- SZARLOTKA
- SNICKERS
- FALE DUNAJU
- SEZAMOWIEC
- ŁABĘDZI PUCH
- CIASTKA SEZONOWE
- RAFFAELO
- MAKOWIEC JAPOŃSKI (MAK, JABŁKA, BAKALIE)
- USTA ADAMA
- CAPPUCCINO
- PĄCZKI
- FAWORKI
- MROWISKO
- SĘKACZ
- TORTY OKOLICZNOŚCIOWE:
-BISZKOPTOWE Z MASĄ ŚMIETANKOWĄ WRAZ Z DODATKAMI
-NAPOLEON Z CIASTA FRANCUSKIEGO
-RAFFAELLO
-DED VELVET
-MARCINEK
-CZEKOLADOWY
-GALARETKOWO-OWOCOWY