PRZYSTAWKI I LEKKIE PRZEKĄSKI

 

  1. PÓŁMISEK WĘDLIN DOMOWYCH (Z DOMOWEJ GARMAŻERII I WĘDZARNI)
  2. TATAR Z WOŁOWINY
  3. TATAR Z ŁOSOSIA
  4. DESKA SERÓW DOMOWYCH
  5. MELON Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ
  6. CARPACCIO
  7. AWOKADO I POMARAŃCZA Z CZARNYMI OLIWKAMI
  8. AWOKADO FASZEROWANE TUŃCZYKIEM
  9. AWOKADO NADZIEWANE KREWETKAMI
  10. MOZERELLA Z POMIDORAMI
  11. POMIDORY FASZEROWANE
  12. POMIDORY Z NADZIENIEM KUKURYDZIANYM
  13. RULONY SZYNKI Z SOSEM AWOKADO
  14. SZYNKA Z SOSEM CUMBERLAND
  15. ŁOSOŚ W ŁÓDECZCE Z OGÓRKA
  16. JAJKA FASZEROWANE SZYNKĄ I CHRZANEM
  17. JAJKA W GALARECIE Z KAWIOREM
  18. SALAMI Z RZODKIEWKĄ
  19. FILET INDYKA W POMARAŃCZACH
  20. SZYNKA Z KREMEM CHRZANOWYM
  21. ŁOSOŚ W ŁÓDECZCE Z OGÓRKA
  22. ŁOSOŚ PO KRÓLEWSKU
  23. SAŁATKA Z TUŃCZYKA
  24. DORSZ Z MIGDAŁAMI
  25. SZCZUPAK W CZERWONYM WINIE
  26. SAŁATKA Z TUŃCZYKA
  27. SANDACZ W SOSIE JABŁKOWYM
  28. ŁOSOŚ PO KRÓLEWSKU
  29. ŚLEDŹ PO KASZUBSKU
  30. ŚLEDŹ W ŚMIETANIE
  31. ŚLEDZIE ŚWIEŻE MARYNOWANE
  32. ŚLEDZIE PO KRÓLEWSKU
  33. ŚLEDZIE WIOSENNE
  34. ŚLEDZIE W PIKANTNYM SOSIE CHRZANOWYM
  35. ŚLEDZIE PO CYGAŃSKU

 ZUPY

 

  1. ROSÓŁ Z KURY Z MAKARONEM
  2. FLAKI WOŁOWE
  3. GULASZOWA
  4. BARSZCZ UKRAIŃSKI
  5. ZUPA-KREM Z BROKUŁÓW
  6. BOEUF STROGONOW
  7. ŻUREK W CHLEBIE
  8. BARSZCZ CZERWONY Z: PASZTECIKIEM, CZEBURAKIEM, USZKA,KROKIET (DO WYBORU)

 DANIA GŁÓWNE

 DANIA Z DROBIU:

1. UDKA Z CURRY
2. UDKA FASZEROWANE ( MIĘSEM MIELONYM LUB GRZYBAMI)
3. KURCZAK W KARMELU
4. KURCZAK Z GRZYBAMI
5. KURCZAK Z CYTRYNĄ
6.KURCZAK W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM
7. PIERŚ KURCZAKA Z GRILLA
8. PIERŚ Z KURCZAKA ZAPIEKANA W KREMIE SEROWYM
9. PIERŚ Z KURCZAKA Z CYTRYNĄ
10. PIERŚ Z KACZKI W SOSIE POMARAŃCZOWYM
11. PIERŚ Z KURCZAKA W SEZAMIE,ORCZECHAMI LUB WIÓRKACH KOKOSOWYCH
12. FILET Z KURCZAKA Z SOSEM SEROWYM I BROKÓŁEM
13. ROLADA Z INDYKA I PIECZARKAMI
14. PIECZEŃ INDYCZA FASZEROWANA BOCZKIEM
15. PIECZEŃ Z PIERSI INDYCZEJ FASZEROWANA SZPINAKIEM ORAZ JAJKIEM
16. ROLADA Z PIERSI INDYCZEJ FASZEROWANA PIECZARKAMI I ŻÓŁTYM SEREM
17. KOTLET DE VOLLAI Z ŻÓŁTYM SEREM W SEZAMIE
18. KOTLET DE VOLLAI Z ŻÓŁTYM SEREM I PIECZARKAMI
19. KOTLET Z PIERSI KURCZAKA Z ŻÓŁTYM SEREM ORAZ SZYNKĄ
20. KOTLET Z PIERSI KURCZAKA Z BOCZKIEM
22. KOTLET Z PIERSI KURCZAKA FASZEROWANY SZPINAKIEM
23. KOTLET Z PIERSI KURCZAKA Z ŻÓŁTYM SEREM W CHRUPIĄCYM CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM I SEZAMEM
24. SZASZŁYKI GYROSOWE Z BOCZKIEM I CEBULKĄ
25. PIECZONE PAŁKI Z ROZMARYNEM

DANIA Z WIEPRZOWINY:

  1. WIEŻYCZKI (SCHAB,MIĘSO MIELONE,DUSZONA PIECZARKA,ŚMIETANA TWORZĄCA BAZĘ)
    2. KOTLET SCHABOWY W TRADYCYJNEJ PANIERCE LUB ORZECHOWEJ
    3. KOTLET FASZEROWANY PIECZARKAMI
    4. KOTLET PO ZBÓJNICKU(KOTLET SCHABOWY,DUSZONE PIECZARKI Z CEBULKĄ PRZYKRYTY ŻÓŁTYM SEREM)
    5. KOTLET HAWANA(KOTLET SCHABOWY,ANANAS PRZYKRYTY ŻÓŁTYM SEREM)
    6. SCHAB W KREMIE GRZYBOWYM
    7. SCHAB WIEPRZOWY W CZERWONYM WINIE
    8. SCHAB SZPIKOWANY PISTACJAMI W PŁASZCZYKU Z BOCZKU
    9. GRILLOWANY SCHAB W SOSIE BARBECUE
    10. STEKI W SOSIE PIEPRZOWYM
    11. STEKI Z CEBULKĄ I MASŁEM
    12. ŻEBERKA DUSZONE W PIWIE
    13. ŻEBERKA W WARZYWACH
    14. ŻEBERKA W KAPUŚCIE
    15. ŻEBERKA W SOSIE BARBECUE
    16.PIECZEŃ WIEPRZOWA W SOSIE WŁASNYM
    17. KARKÓWKA PIECZONA W MARYNACIE
    18.ROLADA WIEPRZOWA W KREMIE BOROWIKOWYM
    19. POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W KREMIE BOROWIKOWYM
    20. GOLONKA Z DUSZONĄ KAPUSTĄ

DANIA Z WOŁOWINY:

  1. WOŁOWINA W PIWIE
    2. POLĘDWICA WOŁOWA WELLINGTON
    3. ANTRYKOT PO PARYSKU
    4. ZRAZY WOŁOWE
    |5. ZRAZY WOŁOWE ZAWIJANE Z MIĘSEM I WARZYWAMI
    6. CIĘLĘCINA W POTRAWCE
    7. ESKALOPKI CIĘLĘCĘ ZAPIEKANE
    8.MEDALIONY CIĘLĘCE Z BORÓWKAMI
    9. SZNYCLE CIĘLĘCE
    10. BEFSZTYKI WOŁOWE
    11. ESKALOPKI WOŁOWE
    12. BOGRACZ WOŁOWY
    13. PIECZEŃ CIELĘCA PO STAROPOLSKU
    14. PIECZEŃ CIELĘCA W KREMIE BOROWIKOWYM
    15. ROLADA WOŁOWA W SOSIE WŁASNYM

DANIA Z RYB:

  1. FILET Z DORSZA Z MIGDAŁAMI
    2. PIECZONY PSTRĄG Z MIGDAŁAMI
    3. SMAŻONY ŁOSOŚ NA SAŁACIE Z RUKOLI
    4. GRILLOWANY FILET Z ŁOSOSIA I WARZYWAMI

DANIA REGIONALNE:

  1. KISZKA ZIEMNIACZANA
    2. KARTACZE
    3. CZENAKI
    4. SOCZEWIAKI
    5. BABKA ZIEMNIACZANA

STÓŁ RYBNY

 

  1. RYBA PO PODHALAŃSKU
  2. PSTRĄG Z PIECA Z MASEŁKIEM CZOSNKOWYM
  3. ŚLEDZ POD PIERZYNKĄ
  4. JESIOTR WĘDZONY
  5. WĘGORZ WĘDZONY
  6. PSTRĄG WĘDZONY
  7. ŁOSOŚ WĘDZONY
  8. SIELAWA WĘDZONA
  9. SUM WĘDZONY
  10. PSTRĄG PIECZONY Z MASEŁKIEM CZOSNKOWYM
  11. RYBA W ZALEWIE SŁODKO-KWAŚNEJ
  12. ROLADA Z ŁOSOSIA Z SZPINAKIEM

WIEJSKI STÓŁ

 

  1. SZYNKA WIEJSKA NATURALNIE WĘDZONA
  2. BALERON WIEJSKI NATURALNIE WĘDZONY
  3. KIEŁBASKA DOMOWA Z WŁASNEJ GARMAŻERII I WĘDZARNI
  4. KIEŁBASA CIENKA WIEJSKA
  5. BOCZEK WIEJSKI
  6. PATERA WĘDLIN WIEJSKICH
  7. PATERA SERÓW DOMOWYCH
  8. SMALEC DOMOWY
  9. KARTACZE
  10. SOCZEWIAKI
  11. KISZKA ZIEMNIACZANA
  12. OGÓRKI KISZONE
  13. OGÓRKI MAŁOSOLNE
  14. CHLEB WIEJSKI WŁASNEGO WYPIEKU
  15. DEKORACJA Z WARZYW I OWOCÓW

DO DYSPOZYCJI: BECZKA NA BIMBER, KARAFKI NA ALKOHOL

FONTANNA CZEKOLADOWA

 

BANANY  |  ANANASY  |  WINOGRONA  |  TRUSKAWKI  |  KIWI  |  MELONY  |  POMARAŃCZE
MANDARYNKI  |  RURKI SUCHE  |  WAFELKI ŚMIETANKOWE  |  PIANKI MARSHMALLOW

SMAKI FONTANN:

LIMONKOWA  |  TRUSKAWKOWA  |  POMARAŃCZOWA  |  MLECZNA  |  GORZKA
CAPPUCCINO  |  KARMELOWA  |  DESEROWA

 

SAŁATKI

3 RODZAJE SAŁATEK DO WYBORU

Z SOSEM LEKKIM:

  1. SAŁATKA GRECKA Z SEREM FETA I OLIWKAMI
  2. SAŁATKA LETNIA (KALAFIOR, POMIDOR, OGÓREK, PAPRYKA, KUKURYDZA)
  3. SAŁATKA Z TUŃCZYKA (OGÓREK, POMIDOR, KUKURYDZA, JAJKO, TUŃCZYK, MAKARON)
  4. SAŁATKA WIOSENNA (SAŁATA, OGÓREK, POMIDOR, PAPRYKA KOLOROWA, CEBULA CZERWONA, SZCZYPIOREK)
  5. SAŁATKA Z KURCZAKIEM GRILLOWANYM (FILET, ANANAS, KAPUSTA PEKIŃSKA, PAPRYKA, POR, KUKURYDZA, RYŻ)
  6. SAŁATKA WIEJSKA (ZIEMNIAK, OGÓREK KISZONY, PAPRYKA, POMIDOR, CEBULA)

Z SOSEM MAJONEZOWYM:

  1. SAŁATKA JARZYNOWO-TRADYCYJNA
  2. SAŁATKA LITEWSKA (SELER MARYNOWANY, ANANAS, KUKURYDZA, PERŚ Z KURCZAKA, JAJKO)
  3. SAŁATKA BROKUŁOWA (BROKUŁ, JAJKO, SER FETA LUB POMIDOR, SŁONECZNIK PRAŻONY, SOS CZOSNKOWY-JOGURTOWY)
  4. SAŁATKA ,,GYROS” (KAPUSTA PEKIŃSKA, PIERŚ GRILLOWANA, KORNISZON, CEBULA, SOS MAJONEZOWY)
  5. SAŁATKA MEKSYKAŃSKA (SZYNKA, ŻÓŁTY SER, POMIDOR, OGÓREK, KUKURYDZA, FASOLA CZERWONA)

SAŁATKI ZIELONE:

 

  1. SAŁATKA Z TUŃCZYKA
    2. SAŁATKA Z FASOLĄ I TUŃCZYKIEM
    3. SAŁATKA Z KURCZAKIEM
    4. MIX SAŁAT Z GRZANKAMI
    5. SAŁATKA Z ŁOSOSIA I POMARAŃCZĄ
    6. SAŁATKA SZPINAKOWA

SURÓWKI

 

1. Z BIAŁEJ KAPUSTY
2. Z KAPUSTY CZERWONEJ
3. CZOLESŁAW
4. Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ(SOS WINEGRET)
5. Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ (MEKSYKAŃSKA)
6. MARCHEWKA
7. MARCHEWKA DUSZONA Z GROSZKIEM
8. MIZERIA
9. OGÓRKI MAŁOSOLNE
10. OGÓRKI KISZONE
11. POMIDORY Z CEBULKĄ

 CIASTA WŁASNEGO WYPIEKU

  1. SERNIK
  2. CIASTO NAPOLEOŃSKIE
  3. PANI WALEWSKA
  4. SZARLOTKA
  5. SNICKERS
  6. FALE DUNAJU
  7. SEZAMOWIEC
  8. ŁABĘDZI PUCH
  9. CIASTKA SEZONOWE
  10. RAFFAELO
  11. MAKOWIEC JAPOŃSKI (MAK, JABŁKA, BAKALIE)
  12. USTA ADAMA
  13. CAPPUCCINO
  14. PĄCZKI
  15. FAWORKI
  16. MROWISKO
  17. SĘKACZ
  18. TORTY OKOLICZNOŚCIOWE:

-BISZKOPTOWE Z MASĄ ŚMIETANKOWĄ WRAZ Z DODATKAMI

-NAPOLEON Z CIASTA FRANCUSKIEGO

-RAFFAELLO

-DED VELVET

-MARCINEK

-CZEKOLADOWY

-GALARETKOWO-OWOCOWY